Poate ca pentru unii accesoriile auto de tipul capacelor pentru roti nu prezinta o importanta atat de mare. In realitate insa, astfel de accesorii pot face diferenta prin utilitatea si functionalitatea sporita pe care o poate aduce vehiculului. Pentru a mentine autoturismul in stare optima de functionare o perioada cat mai indelungata, trebuie luate masurile corespunzatoare.

Chiar daca par neinsemnate, capacele de roti au un rol deosebit de important. Acesta se refera la protectia jantelor pentru o perioada indelungata, dar si a sistemului de franare si a altor componente ale rotilor. Rolul estetic nu poate fi nici el contestat: un set potrivit de capace roti ofera maisinii un aspect mai atractiv.
Avand in vedere aceste argumente in favoarea achizitiei de capace roti, devine evident faptul ca o asemenea investitie merita intr-adevar. Cum piata este foarte ofertanta si capacele de roti disponibile sunt dintre cele mai variate, trebuie avuta in vedere o serie de criterii pentru a fi alese cele potrivite.

1. Atentie la producator

Cu cat este mai cunoscut, cu atat mai bine. De regula, acele capace roti care provin de la producatori renumiti pe piata, ca de altfel oricare alte produse, sunt caracterizate de calitate. Indiferent daca se aleg capace roti in model universal sau cele destinate specific unui anumit model de masina, este necesar ca producatorul sa fie unul de incredere.

2. Materialele din care sunt realizate

Acestea vor dicta durabilitatea, dar si aspectul capacelor de roti. De regula, majoritatea modelelor sunt realizate din plastic usor, rezistent la apa. Din nefericire insa, acestea nu sunt atat de rezistente la lovituri si zgarieturi. In cazul in care se doreste un plus de rezistenta, recomandarea este achizitia de capace realizate din metale precum otel sau aluminiu.

3. Marimea potrivita

In functie de modelul vehiculului si dimensiunile rotilor se vor alege si capacele de roti potrivite. De regula, SUV-urile sau vehiculele all-road au roti ceva mai mari decat masinile obisnuite, ceea ce inseamna ca si capacele de roti alese vor trebui sa fie pe masura. In cazul in care nu se va alege marimea potrivita, rotile nu vor beneficia de protectie completa, iar aplicarea lor poate avea un aspect nu tocmai potrivit.

4. Tipul de fixare

Din acest punct de vedere doritorii au doua optiuni: capace roti cu fixare prin cleme sau capace roti cu fixare prin surub.
Cele cu fixare prin cleme sunt mai usoare, de obicei sunt realizate din plastic si se monteaza usor, fara a fi necesare unelte speciale. In cazul capacelor cu fixare prin surub montarea este ceva mai dificila, datorita filetului, insa fixarea devine astfel optima. De regula, astfel de capace sunt realizate din metal si protejeaza mult mai bine rotile.

Odata lamurite aceste aspecte, ramane o singura intrebare: de unde cumperi capace roti pentru masina ta? Raspunsul este unul simplu si la indemana tuturor. Internetul abunda de oferte in acest sens si oricine poate sa rasfoiasca paginile magazinelor online in cautarea capacilor de roti potrivite. Cei interesati pot sa verifice si magazinul nostru, unde pot fi gasite atat capace pentru roti, precum si numeroase alte piese si accesorii auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *